© Dirk Jacobs

Getergde buur verkoopt lawaaierige student klap: "Ik ben het kotsbeu"

Na een nieuwe donderdagse fuifnacht liepen de gemoederen in Diepenbeek weer hoog op. Een van de buren kon het nachtlawaai van een zatte feestvierder niet meer aan. Hij greep de student die uit Leuven was afgezakt bij de keel en rammelde hem flink door mekaar. “Ik wil wat ik gedaan heb niet goedpraten”, vertelt Guido Ambroos. “Maar ik ben het lawaai kotsbeu.”

Dirk Jacobs

“Deze keer gingen ze echt te ver”, vertelt Guido Ambroos, die op straat de studenten tegemoet stapte. “Voor de huizen van mensen die al eens naar de politie belden, begonnen de studenten luidkeels ‘het is stil aan de overkant’ te zingen. Ik heb het groepje dat voor ons huis stond, eerst vriendelijk gevraagd te stoppen. Het merendeel van de groep trok verder. Maar één iemand meende zich toch te moeten manifesteren en die heb ik vastgegrepen bij de keel en flink dooreengeschud. En ja, hij heeft ook een paar kletsen gehad”, geeft Ambroos toe. “ Ik ben het doodmoe en de hele buurt met mij. Pas op, ik wil wat ik gedaan heb niet goedpraten, maar elke dag opnieuw is te veel van het goede.”

Burgemeester Patrick Hermans wil intussen “de kotmadam in ere herstellen”. Wat hij daarmee bedoelt, leest u dit weekend in Het Belang van Limburg.