© Dick Demey

voetbal2de klasseRoeselare - Patro EISDEN

“Als zij de top acht missen, is dat een drama”

Met de trip naar Roeselare trekt Patro vanavond naar zijn allergrootste zwarte beest van vorig seizoen. In de Rodenbachstad moesten de Maaslanders toen met droge 4-0 cijfers afdruipen en thuis kreeg paars-wit op de slotdag een forfaitscore om de oren. Roeselare staat momenteel achtste, Patro acht plaatsen dieper. “Ik geef ons vijftig procent kans,” stelt Stevy Okitokandjo.

JM

Okitokandjo (21) speelde vorig seizoen immers voor Roeselare en weet de (hoge) verwachtingen op Schiervelde, waar momenteel met Davy Brouwers en Martin Suarez ook twee ex-Patrospelers rondlopen, wel in te schatten. “Voor hun is het halen van die top acht een ware must. Als zij straks niet in hun opzet slagen, mag je van een drama spreken,” weet Okitokandjo die wel graag terug keert naar zijn vorige ploeg. “Ik heb er nog goede contacten onder andere met kapitein Mickael Seoudi, prima gast. Ik heb in Roeselare ook veel bijgeleerd van coach Franky Van der Elst. Het grote verschil met Brncic? Van der Elst is meer het vader-type die veel belang hecht aan het functioneren van ‘het blok’. Trainer Brncic is erg tactisch bezig en werkt enorm veel op mentaliteit.”

In Roeselare raakte je pas naar het einde van het seizoen toe onder stoom?

“De aanpassing was aanvankelijk inderdaad zwaar. Op het laatste wist ik dan toch nog zes keer te scoren. Mijn mooiste herinnering bij Roeselare? Vooral een heel emotioneel moment. Ik was met ploegmaat Jean-François Mbuba, nu bij Virton, naar de begrafenis van onze vriend Junior Malanda geweest. De eerstkomende wedstrijd, thuis tegen Bergen, wilden we iets doen voor Junior, maar we startten beiden op de bank. Roeselare stond 0-1 achter toen we werden ingebracht. In de slotminuut leverde ik dan in extremis de assist en Mbuba werkte af: 1-1. Onvergetelijk moment dat we toen erg geëmotioneerd opdroegen aan Junior.”

Bij Patro lukte je intussen ook al enkele opvallende invalbeurten.

“Op Lierse kon ik meteen een strafschop afdwingen. Vorige wedstrijd tegen Geel miste ik bij mijn eerste actie op centimeters na de winning goal. Ik heb sinds mijn heroptreden, drie wedstrijden geleden, inderdaad nog niet verloren (lacht). Heel belangrijk, want de zes weken die ik out was waren vooral mentaal erg zwaar. Gelukkig kon ik rekenen op enorme steun van mijn ploegmaats. Ik wil hen nu snel iets teruggeven. Scoren in Roeselare? Waarom niet (lacht)?” ­­­