voetbal4de klasse c - Glenn de jongeWijgmaal

”De eerste match die ik heb aangekruist in mijn agenda”

Thes Sport ontvangt dit weekend Wijgmaal, en dit betekent voor de club de terugkeer van Glenn De Jonghe. "Toen de kalender werd bekendgemaakt was dit de eerste match die ik heb aangekruist in mijn agenda", zegt de 25-jarige doelman. "Het is de club waar ik vanuit de jeugd kon doorgroeien naar de eerste ploeg, de club die me de kans gaf om een stapje hoger te zetten én me liet meetrainen toen ik een half jaar zonder ploeg zat."

De Jonge belandde via Turnhout eerst bij Bocholt, maar na de komst van een nieuwe trainer zat hij meer op de bank dan hem lief was. "Rond Nieuwjaar hebben we het contract verbroken en toen heb ik een half seizoen meegetraind bij THES én bij het Standard van Jos Beckx. Ik zat vooral bij de beloften, maar mocht ook een paar keer met de A-kern meedoen. Op dat moment was Kawashima titularis. Ik heb er veel bijgeleerd.

De Jonge beseft dat het een moeilijke match wordt zaterdagavond. "Maar we willen een resultaat neerzetten. Ik werk nu als postbode in Tessenderlo en als we verliezen zal ik een week recup moeten pakken (lacht)."