Boer barricadeert buurtweg na ruzie met gemeente

De gemeente Kortessem is in een hevig conflict verwikkeld met landbouwer Gilbert Appeltans over het gebruik van een weg aan zijn erf in Vliermaal. Volgens de gemeente is het een buurtweg waar alle fietsers en voetgangers op mogen, maar Appeltans beweert dat de strook op privédomein ligt. Hij barricadeerde de weg met een eg. De technische dienst verwijderde die eg vorige vrijdag al, maar de landbouwer blokkeerde het wegje opnieuw. “Ieder jaar duizenden fietsers op onze woonerf? Ook wij hebben recht op privacy”, zegt Appeltans.

Francis CROES

De ruzie draait om een klein stukje weg van ongeveer 5 op 2,5 meter. “Dit perceel moet helemaal niet publiek toegankelijk zijn”, begint Gilbert Appeltans. “Dat staat niet in de akte van ruilverkaveling Kolmont en het blijkt ook niet uit het antwoord van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Ik ben dan ook niet verplicht om hier aan fietsers en voetgangers doorgang te verlenen.

Maar de gemeente haalt hier wel zonder enig vonnis mijn eg, die op mijn woonerf stond, weg. Ik heb dus een nieuwe barricade gemaakt. Als gezin zijn wij er echt niet mee gediend dat er jaarlijks duizenden fietsers en voetgangers op onze woonerf komen. Ook wij hebben recht op privacy. Ik vecht deze zaak aan voor de rechtbank.”

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer