Jo Vandeurzen blijft De Machtigste Limburger

Voor het derde jaar op rij is Vlaams minister van welzijn Jo Vandeurzen verkozen tot De Machtigste Limburger. Zijn partijvoorzitter bij CD&V, Wouter Beke, eindigde net als vorig jaar tweede in de exclusieve enquête van Het Belang van Limburg. Gouverneur Herman Reynders moet net als vorig jaar tevreden zijn met het brons. De top drie bleef ongewijzigd ten opzicht van 2014.

malu

De top 100 van de Machtigste Limburger is onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder samengesteld via een enquête bij 500 prominente Limburgers met macht en invloed. Die 500 mensen komen uit de politiek, het zakenleven, de wetenschappelijke wereld, belangenorganisaties, de ambtenarij, de sport en de culturele wereld.

De top 3 van de macht is in Limburg, althans volgens de ondervraagden, niet veranderd en wordt opnieuw gevuld met de Limburgse politieke tenoren. Jo Vandeurzen (CD&V) is al voor de derde keer op rij de machtigste Limburger. Wouter Beke, CD&V-voorzitter en burgemeester van Leopoldsburg, haalt al voor de derde keer een zilveren medaille. De gouverneur staat voor het tweede jaar na mekaar op de derde plaats.

Toen Het Belang van Limburg in 2013 begon met de samenstelling van de lijst eindigde politica Ingrid Lieten nog op de derde plaats. Sinds die naar de oppositiebanken is verwezen, tuimelt ze naar beneden in de lijst. Vorig jaar nog zesde, dit jaar veertiende.

Lees morgen alle reacties en analyses over De Machtigste Limburger exclusief in Het Belang van Limburg

Aangeboden door onze partners