© PaBr

Een voorzitter met een plan

Bij de start van het nieuwe werkjaar werd Tim Mertens verkozen tot nieuwe voorzitter van de Breese jeugdraad. Mertens kwam meteen op de proppen met een bijzondere uitdaging voor de plaatselijke jeugdverenigingen: door zeven milieuvriendelijke activiteiten te organiseren, maken ze kans om de ' Meest Duurzaamste Jeugdvereniging van 2016' te worden.

patrick.brebels

Tim komt uit de KSA van Bree en doet momenteel zijn laatste jaar burgerlijk ingenieur; hij zetelde de laatste jaren als onafhankelijke in de jeugdraad en werd er begin september tot voorzitter gekozen. "De voorbije jaren hebben we een beleid gevoerd om de Breese jeugdlokalen duurzaam en energievriendelijk te maken", vertelt Tim. "Dat gebeurde onder meer door per lokaal een energiescan te maken om zo te kunnen bepalen welke energiebesparende maatregelen je kan nemen. Dat is behoorlijk gelukt, maar we gaan nu verder op de ingeslagen weg. Het is de bedoeling om jongeren en jeugdverenigingen bewuster te laten omgaan met energie, het milieu en duurzaamheid in het algemeen. Ik daag elke vereniging dan ook uit om het komend werkjaar zeven energiebesparende en milieuvriendelijke activiteiten te organiseren. Men kan bijvoorbeeld iets organiseren rond een dikke-truiendag of kippen meenemen op het jaarlijks kamp om daar de etensrestjes aan te voeren. De vereniging die erin slaagt om deze zeven werken op de meest originele manier uit te voeren, wint de hoofdprijs: een gevulde spiksplinternieuwe en natuurlijk energiezuinige koelkast."

Schepen van Jeugd Mario Knippenberg (BROS) ziet het allemaal graag gebeuren: "Op het vlak van duurzaamheid speelt onze Breese jeugdraad zeker een voortrekkersrol; eerst met de subsidies om de lokalen energiezuiniger te maken en nu met dit nieuw initiatief. Met deze wedstrijd zet de jeugdraad milieu en duurzaamheid weer hoog op de agenda en dat kunnen we enkel maar toejuichen."

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio