Tongerse online apotheek Farmaline gehackt

De Tongerse online apotheek Farmaline is afgelopen augustus gehackt door de consumentenorganisatie Test-Aankoop. Die wilde daarmee aantonen dat de webwinkels in België nog veel te vaak niet voldoende beveiligd zijn. Maar volgens de Tongerse apotheek is de deontologie van Test-Aankoop ver te zoeken.

mige

Test-Aankoop testte de veiligheid van de 100 populairste webwinkels van België. Onder de geteste sites zat ook het Tongerse Farmaline. ‘Bij de drie ergste, minst beveiligde sites zat Farmaline. Het was er bijna opendeurdag. De gegevens van klanten lagen zomaar te grabbelen. Iemand die iets van pc’s afwist kon zomaar alle persoonlijke gegevens en zaken die je besteld had, blootleggen’, vertelt Test-Aankoop tegen TVL.

Farmaline reageert boos: ‘De klantengegevens zijn sowieso beveiligd en we slaan nooit creditcardgegevens op. De klanten hebben dus niets te vrezen. Wat ons wel zorgen baart is de manier waarop het onderzoek gevoerd is. Test-Aankoop heeft op een illegale manier ingebroken op onze site. Dat kan in principe al niet. Bovendien zijn ze toch een consumentenorganisatie, maar ondanks het feit dat ze al in augustus het onderzoek hadden uitgevoerd hebben ze ons pas in oktober op de hoogte gebracht, waarom niet onmiddellijk? Toen we van het onderzoek wisten, hebben we het probleem op een half uur tijd kunnen oplossen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer