Amnestygroep Hasselt op Forum Vluchtelingen van PXL

Print
Amnestygroep Hasselt op Forum Vluchtelingen van PXL

Foto: Ella Bormans

Hasselt-Centrum

Hasselt - De hogeschool PXL organiseerde op maandag 26 oktober in het gebouw Congress een forum over vluchtelingen. Allerlei organisaties die zich op één of andere manier inzetten voor vluchtelingen waren aanwezig. Zo ook Amnesty International Hasselt.

De avond begon om 18.00u. De verschillende organisaties konden kennis maken met mekaar en met de verschillende departementen van de PXL. Vanaf 19.00u waren de bezoekers welkom.
Amnesty International Hasselt gaf de mensen meer uitleg over het feit dat vluchtelingen bepaalde rechten hebben. Artikel 14 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zegt “ Een ieder heeft het recht om in andere landen asiel te zoeken en te genieten tegen vervolging”. Mensen mogen asiel vragen en hebben dus ook recht op een menselijke behandeling. Helaas wordt dit recht – en ook het internationaal recht en de wetgeving van de Europese Unie – in heel wat landen met voeten getreden.

Heel veel mensen bezochten onze stand, vroegen uitleg, tekenden de petitie en namen folders mee. We mogen spreken van een geslaagde avond.
Het was een schitterend initiatief van de PXL en we hopen ook in de toekomst met deze hogeschool te kunnen samenwerken.
Wil je meedoen aan de acties en activiteiten van Amnestygroep Hasselt neem dan contact op via onze website www.amnesty-hasselt.be.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio