© HBvL

Studentenverenigingen gaan zelf patrouilleren op overlastplaatsen in Diepenbeek

“Vandalen gooien we onherroepelijk buiten”

De Diepenbeekse studentenverenigingen gaan de komende weken zélf nachtelijke patrouilles houden in de Ginderoverstraat, de buurt waar de overlast door studenten zich concentreert. “Vandalisme en nachtlawaai kunnen niet door de beugel”, klinkt het bij de praesessen, naar aanleiding van de berichten over toenemend vandalisme, nachtlawaai en wildplassers in onze weekendkrant. “Leden die vernielingen aanrichten, belanden op een zwarte lijst en vliegen onherroepelijk buiten.” Als de overlast niet afneemt, dreigen de verenigingen hun vergunningen voor de kiesweek te verliezen.

Ruben STEEGEN

De Diepenbeekse burgemeester Patrick Hermans heeft er een opmerkelijke bondgenoot bij in zijn strijd tegen de studentenoverlast. Zowat elke studentenvereniging in de gemeente schaart zich immers achter de plannen van de burgervader om het nachtlawaai en vandalisme een halt toe te roepen.

“Onnozelaars”

“Het kan niet dat een paar onnozelaars het voor de rest verpesten”, zegt praeses Tom Langenaeken van Miezerik, de vereniging van de Diepenbeekse geneeskundestudenten. “Het klopt dat de overlast de eerste weken van het academiejaar de spuigaten uitliep. Verkeersborden werden vernield, vuilnisbakken omvergeworpen,...dat zijn uiteraard zaken die wij ten strengste veroordelen. Als wij iemand van Miezerik op dergelijk gedrag betrappen, vliegt hij of zij onmiddellijk buiten. Alleen is dat haast nooit het geval. Dergelijke onruststokers zijn individuen die niets met studentenverenigingen te maken hebben.”

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg