Limbolink

Limburgs-Luikse Boogie Beasts lanceren album wereldwijd

Print
Limburgs-Luikse Boogie Beasts lanceren album wereldwijd

Foto: Véronique Janssen

De Limburgs-Luikse band Boogie Beasts lanceert volgende maand zijn eerste album, en dat zal meteen wereldwijd verschijnen. Op 2 november ligt 'Come And Get Me' in de rekken, maar op donderdag 22 oktober lichten ze in de Hasseltse Muziekodroom al een tipje van de sluier op tijdens de officiële cd-release. "We hebben veel te danken aan de Belgische bluesscene, maar nu zijn we klaar voor méér."

Boogie Beasts kent zijn oorsprong in 2011, maar pas nu is er een eerstealbum. 'Come And Get Me' klinkt ergbluesy, maar de saus die het viertal er overheendrapeert, smaakt rauw en wars vanopsmuk."Dirt, I know the taste", zingtHouthalenaar Jan Jaspers in het openingsnummer 'Blast' .

Het klopt: de alternatieve blues die deze jongens serveren, laat een treinvracht grof zand achter tussen de kiezen. "We hebben altijd ons eigen ding gedaan,no nonsense", legt zanger-gitarist Jan uit. "We zijn gepassioneerd door deltablues, die sowieso al wat ruiger klinkt, maar onze muziek gaat veel verder. Er zit punk in, garage, rock, americana, soul en zelfs hiphop. In onze tourbus passeert alles de revue: van John Lee Hooker en RL Burnside over The Stones en The Sonics tot Black Rebel Motorcycle Club en De La Soul. Ik denk dat al die invloeden terug te vinden zijn in onze muziek. Zo creëerden we in de loop der jaren een heel eigen geluid. Als we een nummer van, pakweg, Curtis Mayfield coveren, klinkt dat plots 'Boogie Beasts'."

Lees het volledig interview met Boogie Beasts in de weekendkrant.