Baruitbater krijgt 4 jaar cel voor schietpartij op Chaussée d’Amour

Print
Baruitbater krijgt 4 jaar cel voor schietpartij op Chaussée d’Amour
Sint-Truiden -

De 31-jarige Orhan P. uit Grâce-Hollogne, uitbater van bar la Cage aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden, is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 4 jaar cel, waarvan 2 jaar met uitstel, veroordeeld voor twee schoten naar de uitbater van bar La Millésime. Orhan verklaarde dat hij in de lucht schoot, omdat hij zich belaagd voelde door de andere pooier. Aanvankelijk stond hij terecht voor poging doodslag, maar zoals zijn advocaat Jan Keulen gepleit had, zag de rechtbank het schieten als een bedreiging.

De feiten gebeurden op 10 juli 2015 op klaarlichte dag. Er raakte gelukkig niemand gewond.

Een eerste keer loste Orhan met een pistool een schot in de lucht aan een apotheek ter hoogte van La Millésime. Dan reed Orhan naar La Cage, waar hij binnen een riotgun haalde. Toen de andere persoon in zijn Mercedes passeerde, schoot hij nogmaals met de riotgun. Volgens de rechtbank toonde de schiethouding op camerabeelden niet met voldoende zekerheid aan dat Orhan op zijn concurrent richtte. De rechtbank oordeelde dat beklaagde zijn belager niet wilde doden.

Aan de apotheek was de andere man eerst op Orhan afgestapt. Na het eerste schot reed de concurrent ook achter Orhan aan. Het was de bedoeling van Orhan om zijn belager af te schrikken. De rechtbank beschouwde de feiten wel als zeer ernstig. Orhan had immers vuurwapens gebruikt in een omgeving waar de kans groot was dat er toevallige omstanders geraakt zouden worden. Volgens de rechtbank had beklaagde naar de politie moeten stappen in plaats van zelf naar wapens te grijpen.

Het pistool, de riotgun, de munitie en een stroomstoottoestel zijn verbeurd verklaard.

(belga)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio