© RL

'Luikse vrouwen hebben grootste borsten, Limburgers kopen meeste zweepjes'

Vrouwen uit Luik hebben de grootste borsten, de meest groot geschapen mannen wonen in dezelfde provincie én in Vlaams-Brabant. Dat concludeert erotiekwarenhuis Pabo uit de verkoopcijfers van bh's en condooms. In Limburg verkoopt de Pabo de meeste zweepjes.

fvranckx

De XXL-condooms van Pabo zijn vooral in trek in Luik (20,5 procent) en in Vlaams-Brabant (15 procent). Limburgse mannen hangen met 6,5 procent in de middenmoot. Maar dat wil niet per se zeggen dat ze kleiner geschapen zijn, zegt seksuologe Kaat Bollen. "Het kan ook zijn dat die mannen vooral een groot ego hebben. Het vergt nader onderzoek of ze écht groot geschapen zijn, of dat ze gewoon iets te optimistisch waren toen ze condooms bestelden."

Genetica

De cupmaten D, E en F worden vooral verkocht in Luik. Bijna de helft van de bh's die er over de toonbank gaan, zijn wat aan de grote kant. In onze provincie is die verhouding 56 procent voor cupmaten A tot en met C en 44 procent voor D tot en met F.

Naast de aanwezigheid van hormonen in het eten en het grondwater speelt ook de genetica van de dames hierin een rol. "Als jij grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt, dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen", aldus nog Bollen..

Vijftig Tinten Grijs

Nog dit: de populariteit van de boeken en de film van 'Vijftig Tinten Grijs' heef duidelijk zijn invloed gehad op de verkoop van speeltjes voor in de slaapkamer. Zo wordt bijna één op de vijf zweepjes die Pabo verkoopt thuisbezorgd bij een Limburger. Handboeien gaan vooral naar Namen, maskertjes naar Waals-Brabant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio