© Serge Minten

Ook studie van 30.000 euro kan knoop niet doorhakken

Geen doorbraak over verhuizing Jessa ziekenhuis

Het nieuwe Jessa Ziekenhuis kan zowel in Hasselt als in Diepenbeek worden gebouwd. Dat blijkt uit een omvangrijke studie van Deloitte. Fifty-fifty was de uitspraak. Een flinke streep door de rekening van de ziekenhuisdirectie, die gehoopt had op een overtuigend fiat voor de Hasseltse Salvatorcampus. Het waren de dokters die liever naar de universitaire campus verhuizen. “We hebben geen positief nieuws, nee. Er is geen uitspraak pro of contra”, reageerde een teleurgestelde Nadja Vananroye, voorzitter van de raad van bestuur. “We gaan nu allemaal samenzitten om er tegen het einde van het jaar uit te zijn.”

Dirk JACOBS/Caroline VANDENREYT

Het nieuwe Jessa Ziekenhuis zou op de Salvator-site moeten komen. Dat was de intentie van de raad van bestuur van Jessa en de Vlaamse overheid. Het stond zelfs letterlijk in het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Hasselt-Genk. Maar dat was buiten de artsen gerekend, die liever naar de universitaire campus in Diepenbeek wilden verhuizen.

“Omwille van die discussie hebben we beslist om een onafhankelijk bureau de twee sites te laten onderzoeken en alle pro’s en contra’s op papier te zetten”, begon Nadja Vananroye, voorzitter van de raad van bestuur gisteravond. Ook zij was duidelijk verrast door het resultaat van de studie die ze net in handen had: een gelijkspel tussen Hasselt en Diepenbeek. Fifty-fifty heette het.

Geen van de twee locaties kreeg groen licht. En dat voor een studie van 30.000 euro. “Geen positief nieuws, dat zie je wel aan onze gezichten. We realiseren ons dat het voor beiden moeilijk is, misschien schept dat wel een band.”

“Het onderzoek heeft niet veel nieuwigheden opgeleverd. Het enige positieve is dat we nu opnieuw met elkaar moeten praten”, oordeelde dokter Jos Vandekerkhof, voorzitter van de medische raad. “Vanaf nu kan dat op basis van geobjectiveerde gegevens waarover geen emotionele discussies meer mogelijk zijn.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio