Vijf personen opgepakt bij grote drugsactie in Meulenberg

De politie viel vanmorgen tijdens een gecoördineerde actie een aantal woningen binnen in de Houthalense wijk Meulenberg en arresteerde daarbij vijf personen. De huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar handel in verdovende middelen.

MaLu

De lokale politie MidLim en de federale gerechtelijke politie werkten samen in deze operatie, onder leiding van een onderzoeksrechter van parket Limburg. Gespecialiseerde eenheden, drughondgeleiders en het CIK leverden de nodige ondersteuning. In het totaal werkten een 70-tal personen mee aan deze grootschalige actie.

Er waren sterke aanwijzingen dat er op grote schaal drugs verhandeld werd in en rond de wijk Meulenberg. Na een doorgedreven onderzoek dat enkele maanden in beslag nam, voerde de politie vanochtend zes gelijktijdige huiszoekingen uit. Dit met het oog op het blootleggen van de criminele organisatie en haar medewerkers, en inbeslagname van verboden producten en andere goederen.

Vier Belgen van 23, 31, 31 en 33 jaar oud en een 49-jarige Marokkaan werden gearresteerd. Twee van hen mochten ondertussen beschikken. De twee 31-jarigen en de 49-jarige werden voormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en deze besloot om hen alle drie aan te houden.

Naast een beperkte hoeveelheid drugs (cocaïne, cannabis, humane doping) en toebehoren nam de politie ook een motor, een jetski, drie wagens en autosleutels in beslag.

Begin september vatte de politie, bij één van de grootste acties ooit, ook al zes zware dealers. Honderden manschappen vielen toen binnen op negen plekken in de wijk. Zes dealers werden toen geboeid afgevoerd.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio