© rtr

Zwangere vrouw en dochtertje komen om bij Israëlische luchtaanval op Gaza

De Israëlische luchtmacht heeft zondag een luchtaanval uitgevoerd in het zuiden van die Palestijnse Gazastrook. Bij de aanval kwamen twee burgers om het leven, zo melden de Palestijnse veiligheidsdiensten. Ondertussen probeerde een Palestijnse vrouw op de Westelijke Jordaanoever een zelfmoordaanslag te plegen.

kidr

Israël viseerde volgens de veiligheidsdiensten een trainingskamp van Hamas in de wijk Zeitoen, in het zuiden van de stad Gaza. Maar door het bombardement is een nabijgelegen woning ingestort, waardoor een dertig jaar oude zwangere vrouw en haar dochtertje om het leven kwamen. Volgens de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid, Ashraf al-Qudra, raakten nog vier andere familieleden van de vrouw gewond. In het trainingskamp van Hamas vielen geen slachtoffers.

Een woordvoerder van het Israëlische leger bevestigt dat er luchtaanvallen werden uitgevoerd. Het gaat om een reactie op raketaanvallen die vanuit de Gazastrook werden uitgevoerd, zo luidt het. Vermoedelijke aanhangers van Hamas zouden vanuit de Palestijnse enclave drie raketten op Israël hebben afgevoerd, evenwel zonder schade of gewonden te veroorzaken.

Zelfmoordaanslag misluktOp de Westelijke Jordaanoever probeerde een Palestijnse vrouw zich vandaag op te blazen toen ze werd tegengehouden door de Israëlische politie aan een controlepost bij de Israëlische nederzetting Ma’ale Adoemim, in de buurt van Jeruzalem. ‘De vrouw riep ‘Allah Hu Akbar’ en liet een ontploffingstuig afgaan’, klinkt het bij de politie. De vrouw raakte zwaargewond, een Israëlische agent raakte lichtgewond.

Het gaat om de eerste zelfmoordaanslag sinds vorige week een nieuwe golf van geweld op gang kwam. Palestijnen hebben eerder wel Israëli aangevallen, vooral met messen en stenen, en de Israëlische veiligheidsdiensten hebben hard teruggeslagen. In elf dagen zijn al 24 palestijnen en vier Israëli omgekomen.