© Tom Palmaers

Fordarbeider na 13 maanden dood in chalet gevonden

In een chalet in het Hoeseltse Schabos heeft de politie dinsdagavond het levenloze lichaam gevonden van een 48-jarige man. Hij had zich verhangen in zijn chalet, zijn vaste verblijfplaats in het stukje recreatiegebied op de grens van Hoeselt, Kortessem en Tongeren. Pas dertien maanden na zijn wanhoopsdaad werd de bewoner - een voormalige Fordarbeider - gevonden. “We dachten dat hij terug naar zijn moeder was”, zeggen buurtbewoners in Schabos.

De politie was er een kijkje gaan nemen nadat het korps door een overheidsdienst op de hoogte was gebracht dat de betrokken persoon niet reageerde op aanmaningen. Dergelijke vragen krijgen we geregeld”, klinkt het bij de politie. “Vaak blijkt dan dat de personen zijn verhuisd, tijdelijk ergens anders wonen of voor een tijdje naar het buitenland zijn getrokken. We informeren dan bij familieleden en verzoeken hen, indien nodig, om mee te gaan naar het vermelde adres.” Zo gebeurde ook dinsdagavond. Een familielid en de wijkagent vonden de bewoner in de chalet. De man had zich verhangen. En dat gebeurde al langer dan één jaar geleden, zo bleek uit de bevindingen van de wetsgeneesheer.

Hoe het kwam dat deze maand 13 maanden lang niet werd gevonden? Lees hierover meer in Het Belang van Limburg.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio