Buurt protesteert tegen nieuwe "seksshop" in Hasseltse winkelstraat

Print

Marischa Jadoulle van de juwelierszaak Pauly&Jadoulle. De Tutti Passi komt links van hen. Foto: SD

Hasselt - De Aldestraat, één van de sjiekere winkelstraten van Hasselt, krijgt er binnen twee weken een opmerkelijke zaak bij: seksshop Tutti Passi. De andere handelaars zijn niet blij met de verkoop van sexy lingerie, oliën en speeltjes in hun straat. “We hebben 17 jaar gewerkt aan het imago van de Aldestraat. Dat geven we niet zomaar prijs”, zegt juwelier Marischa Jadoulle

“Wij kunnen niet veel doen”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Vandeput. “Er is geen bouwvergunning en ook geen socio-economische vergunning aangevraagd. Wij zijn dus geen betrokken partij. Maar als stadsbestuur zijn wij wel geen voorstander van dit soort winkels in ons centrum. Maar we zijn gerustgesteld door de verhuurder van het pand. Volgens hem gaat het om een deftige zaak.”

“Dat is ook zo”, lacht Hedwig Cammaert. “We zijn een vrouw- en manvriendelijke prikkelwinkel en zeker geen klassieke seksshop. Bij ons ook geen films of cabines of andere toestanden maar wel een open winkel, veel licht en twee vrouwen en één man die de mensen goede raad geven. Wij kiezen er altijd bewust voor om in in de belangrijke binnenstraten van de binnenstad te zitten. Onze buren hoeven geen schrik te hebben.”

Volgens Cammaert is er ook een positieve noot. Daarover leest u vandaag meer in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio