DJ-Mania: Dit zijn de dj's van de derde voorronde

Print

Foto: Lars Duchateau, Maxim Geunis, Ymke Dirikx, hypebelfast.com, Magali Merzougui, Giel Knapen

Na een weekje pauze davert DJ-Mania 2015 verder in het gloednieuwe JH Expo in Sint-truiden. Op vrijdag 9 oktober strijden acht dj’s er voor één van de fel begeerde finaleplaatsen. Wie het haalt wordt volgende week op de vierde voorronde bekendgemaakt. Wij stellen alvast de kandidaten van deze week even voor.

Naam: Bluen
Afkomstig uit: Hasselt
Klinkt als: Ryan Hemsworth, Izzard
Leuk om te weten: Bluen is één van de weinige dj’s in deze competitie die er zich aan waagt Future Bass op het podium te brengen. Deze jongeman legt de focus in zijn set op emotie. Wij kijken er alvast heel erg naar uit om te zien of het ook lukt om die emoties over te brengen naar zijn publiek.
Luister hier zelf:

 

Dj Mania Mixtape by Bluen by Bluen on Mixcloud

 

Naam: Kijumba
Afkomstig uit: Tongeren
Klinkt als: Geeeman, Alden Tyrell, De Sluwe Vos
Leuk om te weten: Kijumba’s activiteiten beperken zich niet enkel tot het bedienen van de draaitafels. Hij is ook vaak aan de slag als producer. Zo trok hij enkele maanden geleden zelfs naar Amsterdam voor een studiosessie met ‘De Sluwe Vos’ himself. Benieuwd of we vrijdag enkele van deze zelfgemaakte tunes te horen krijgen.
Luister hier zelf:

Naam: Kneels
Afkomstig uit: Hasselt
Klinkt als: Len Faki, Gary Beck, Truncate
Leuk om te weten:
Kneels is met zijn 29 lentes de oudste deelnemer in JH Expo. Of deze extra levenservaring hem zal helpen, zien we pas vrijdag. Verwacht je aan pure onversneden techno, zonder toeters of bellen. Luister hier zelf:

Afkomstig uit: Sint-Truiden
Klinkt als: Maceo Plex, Solomun, Noir, Format B
Leuk om te weten: Hoewel Sam Marchoul al 26 jaar is, zag het project Semm pas het levenslicht in juli 2014. Het was toen dat hij besliste om zich toe te leggen op deep house en funky tech house. Eén van de hoogtepunten in zijn nog prille carrière was het optreden op Maanrock, afgelopen zomer.
Luister hier zelf:

Naam: SHDDR
Afkomstig uit: Hasselt
Klinkt als: Ben Klock, Adam Beyer, Stephan Bodzin, Pig&Dan
Leuk om te weten: SHDDR bestaat uit Fabrice Weyen en Diederik Poncelet. Geen onbekenden in het DJ-Mania concours, want ze wisten beiden apart al ooit door te stoten tot in de finale. Fabrice onder zijn alter ego Relentless, Diederik met het dubstep-duo Traumetik.
Luister hier zelf:

Naam: Vertier
Afkomstig uit: Hasselt
Klinkt als: Cuartero, Waff, Hot Since 82, Sidney Charles
Leuk om te weten: Cedric Vertongen is één van de weinige deelnemers die al ervaring heeft in het buitenland. Enkele maanden geleden mocht hij aantreden in Hideôut, een club in Belfast. Zelfs de Melkweg in Amsterdam staat al op zijn palmares. Hier valt dus veel van te verwachten.
Luister hier zelf:

Naam: VHS
Afkomstig uit: Hasselt
Klinkt als: Chambray, Riva Starr, Doc Daneeka
Leuk om te weten: Hasselaar VHS kent de dj-scene in Vlaanderen als zijn broekzak. Dit ligt niet aan zijn ervaring achter de decks, maar aan zijn camerawerk. Zo volgde hij afgelopen zomer onder andere Gewelt op hun zomertour en maakte hij aftermovies voor Multivision en Stoorzender.
Luister hier zelf:

Naam: Wolfreim
Afkomstig uit: Sint-Truiden
Klinkt als: Ben Klock, Nina Kraviz, Carl Cox, Chambray
Leuk om te weten: Wolfreim speelt een thuismatch in Sint-truiden. Zoals we ondertussen weten zijn Truienaars dan op hun best, vraag dat maar eens in Genk. Het duo, dat nog maar minder dan een jaar de knoppen bedient, brengt een mix van house en techno.
Luister hier zelf: