© Martin Langezaal

Nstars Aspiranten zijn kampioen in de 3e klasse baseballcompetitie

De aspiranten-baseballers van de Nstars uit Neerpelt hebben zaterdag 3 oktober geschiedenis geschreven door voor het eerst in het bestaan van de club kampioen te worden.

Martin Langezaal

In de 3de klasse D U16 van de grensoverschrijdende KNBSB-baseballcompetitie zijn de Nstars aan het eind van het baseballseizoen 2015 met ruime punten voorsprong, op de eerste plaatst geëindigd. Van de 17 wedstrijden werden er 14 gewonnen, 2 verloren en 1 gelijk gespeeld. De Nstars bestaan pas 5 jaar en voor zo’n jonge club is het een hele prestatie om eerste te worden bij de baseballcompetitie, waarbij veel technische speelkwaliteiten en ook de nodige tactiek benodigd is. Over de gehele linie wordt er trouwens goed gespeeld bij de Nstars, de Senioren, de Softballers en met name de Pupillen; want sinds deze zomerstop hebben de U12 spelers nog geen wedstrijd verloren in hun competitie!

Dit jaar waren er geduchte tegenstanders uit grote steden met een stadse mentaliteit in de Aspiranten Poule. Maar onze jeugd uit Noord-Limburg heeft super weerstand geboden en met krachtig hitwerk en aanvallend spel (269 runs uit 17 wedstrijden) gecombineerd met goed pitch- en veldwerk, hebben de Nstars Aspiranten en passant nog de meeste runs gescoord en de minste runs tegen gekregen.Nice work kids, Proficiat!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer