© Jacle Bow

Eerste single Jacle Bow al te zien op Youtube

De Limburgse band Jacle Bow heeft een platencontract getekend met Warner Music. De band zat eerder dit jaar bij de nieuwe lichting van Studio Brussel en trok op eigen initiatief naar de Verenigde Staten voor een clubtour. Van die tour draaiden ze een film die ze willen uitbrengen op dvd.

MaLu

JACLE BOW is een Belgische band met twee Limburgse bandleden die klinkt als de wedergeboorte van The Faces, met de groove van Keith Richards en de cool van Lou Reed. JACLE BOW is zanger-gitarist Jonas Bastijns (24) uit Halen, drummer Joris Thys (25) uit Peer, bassist Karel Van Mileghem (30) uit Asse en gitarist Guillaume Lamont (19) uit Anzegem.

Studio Brussel koos JACLE BOW als één van de 8 finalisten van de Nieuwe Lichting 2015. Uit meer dan 800 inschrijvingen trokken ze de aandacht met hun eigenzinnige rock ’n roll en kregen ze de beste commentaren en score van de StuBru-luisteraars.

In april 2015 tourde JACLE BOW op eigen kracht en initiatief langs de West Coast van de USA. De uitdaging: 20 shows op 22 dagen, van San Diego tot Seattle. Ze overtuigden topzalen als Great American Music Hall in San Francisco & Star Theater in Portland om hen te boeken en onderweg namen ze ook hun eerste single ‘Suit Yourself’ op, samen met Allen Hunter, bassist van Eels. Hun dadendrang, professionalisme, uitstekende songs en drive brachten hen onder de aandacht van Warner Music dat de band een worldwide artist-deal heeft voorgelegd, met uitvalsbasis Warner Music Benelux.

Productiehuis Jax maakte van Jacle Bow’s ‘Do It Yourself’ tour een meeslepende, grappige en niets verhullende documentaire, ‘Play For That Money, Boys’ die in première is gegaan op het Zweedse 'Live at Heart' showcase-festival. In het najaar plant de band enkele docu-concerten in België en Nederland waarbij 'Play For That Money, Boys’ integraal vertoond wordt, gevolgd door een live optreden.

Vandaag verschijnt Jacle Bow’s eerste single 'Suit Yourself'. Geproduced door Mario Goossens (Triggerfinger) en opgenomen met EELS bassist Allen Hunter die tussen 4 en 9 oktober 2015 ook in het land is om samen met de band promo-optredens te spelen. Ondertussen werkt de band de komende maanden met producer Mario Goossens aan nieuwe singles en een eerste album dat o.a. in Londen en Amsterdam (Electric Monkey Studio) wordt opgenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer