Hanne en Lieven openen Made in Peer

Print
Hanne en Lieven openen Made in Peer

Foto: Koen Wellens

Peer - Peer heeft heel wat jong, en iets ouder, creatief talent. Heel wat van deze creatievelingen zijn vaak te zien of te horen buiten de stadsgrenzen. Sant in eigen land? Helemaal niet en daarom zet BICC ’t Poorthuis dit seizoen opnieuw in op ‘Made in Peer’.

Dat er geen leeftijd op ‘talent’ staat, bewijzen Nand Hendrix en Denis Heylen. De kranige tachtiger Hendrix mag je gerust de Peerse Conscience noemen, alleen leerde Nand zijn leerlingen niet schrijven, maar wel snijden in hout. Denis Heylen, jong van hart en nog altijd met veel plannen, vertelt je over zijn ondernemersleven. Geert Houben is dan weer een jonge Brogelenaar die, als eerste Belg ooit, uitgenodigd werd in de opleidingsacademie van Google.

Muziek en kunst

Andere lokale gasten op één van de Peerse podia of in een expositieruimte zijn SymphoniaAssai met Wouter Lenaerts, de Harmonie van Peer, Ranissa Vrinceanu, Linde Kerkhofs, Marie-France Geuens, Lieve Joris en de zangeressen van Amaryllis. Carine Rinkes was onlangs nog te gast in de Deusterkapel en het jong geweld van Rhinos are people Too stond op het podium van het Muilpeer Stadsfestival.

Hanne en Lieven

Hanne Kelchtermans (21) en Lieven Geuns (28) zijn twee jonge fotografen die op 10 en 11 oktober tentoonstellen in het Bruegelhuis op de Markt. Hanne heeft zich de fotocamera eigen gemaakt door zelf veel te oefenen. Op jonge leeftijd won zij meermaals de wedstrijd Kunstbende. Lieven is een beloftevolle fotograaf die al verschillende nationale en internationale prijzen in de wacht heeft gesleept. Hij is ook de fotograaf van het coverbeeld van Kommil Foo op de programmabrochure van het BICC.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio