José Mourinho gaat vrijuit in zaak-Carneiro

Print
 José Mourinho gaat vrijuit in zaak-Carneiro

Foto: BELGAIMAGE

Chelsea-coach José Mourinho is door de Engelse Voetbalbond (FA) vrijgesproken van discriminatie tegenover de inmiddels vertrokken teamarts Eva Carneiro.

De FA had op 18 september een onderzoek gestart na een klacht tegen Mourinho, omdat hij zich seksistisch zou hebben uitgelaten over de voormalige ploegdokter in de wedstrijd tussen Swansea en Chelsea op de eerste speeldag van de Premier League. Mourinho verweet Carneiro in die match dat ze in de slotfase het veld was opgerend om Rode Duivel Eden Hazard te verzorgen. De ‘Blues’ stonden op dat moment maar met tien spelers op het veld, na een rode kaart voor Thibaut Courtois. Door de blessurebehandeling van Hazard, die volgens Mourinho onnodig was, bleven er nog maar negen spelers over.

De oefenmeester van Chelsea reageerde na de wedstrijd gepikeerd op het “naïeve en impulsieve” handelen van Carneiro en fysiotherapeut Jon Fearn en ontzegde hen de toegang tot trainingen en wedstrijden. Carneiro reageerde hierop door de club te verlaten. Ze beraadt zich nog over juridische stappen.