Davidsfonds maakt herfstwandeling van Bollenberg naar Molenberg

Print

Foto: André Rouvrois

Borgloon - Het prachtige Haspengouwse landschap zorgde afgelopen zondag voor een dertigtal natuurliefhebbers voor een prachtige herfstwandeling in Borgloon.

Hele gezinnen, families en vrienden namen deel aan een wandeling die vertrok in Hof van Sprolant in Broekom. De wandelaars volgden een wandelroute die werd uitgestippeld door Davidsfonds Borgloon. Op de Bollenberg kon men genieten van een typisch Haspengouws landschap, een wandelparadijs: open grasvelden, hoogstam boomgaarden, mooie hellingen met bosvelden en poeltjes. Over de vruchtbare beekvalleien kon men het glooiende landschap overschouwen. Met stevige schoenen wandelden we over goed begaanbare paden, langs natte weilanden, zandige leemakkers en fruitaanplantingen. We genoten van een landschap dat door mensenhanden werd gekneed.

Na afloop konden de wandelaars nagenieten met lekkere pannenkoeken en werd er nog wat nagepraat over dit mooi stukje natuurgebied van Haspengouw.

Wilt u lid worden van Davidsfonds Borgloon of wilt u de boeken uit de Davidsfonds Cultuurgids graag eens inkijken voor u ze bestelt voor uw lidmaatschap? Dat kan! Davidsfonds Borgloon heet u van harte welkom op ‘Vers Geperst’ op zondag 4 oktober 2015 om 16 uur in Nieuwland, Borgloon. U kan hier eveneens kennismaken met onze afdeling en de evenementen die er georganiseerd worden.
Wenst u informatie van Davidsfonds Borgloon? Surf naar http://www.borgloon.davidsfonds.be

Foto’s: Etienne Knapen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio