Voetbalmatch tussen FIFA en UEFA uitgesteld

Print
Voetbalmatch tussen FIFA en UEFA uitgesteld

Foto: AFP

Een jaarlijks partijtje voetbal tussen de medewerkers van de FIFA en de UEFA is uitgesteld nadat er een strafrechterlijk onderzoek is geopend naar FIFA-baas Sepp Blatter waarin ook de naam van UEFA-baas Platini is gevallen.

De Franse oud-international Platini, een belangrijke kandidaat om Sepp Blatter eind februari 2016 op te volgen als voorzitter van de FIFA, is in opspraak gekomen door een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro aan hem in 2011. Dat bedrag zou hij van Blatter hebben ontvangen voor verrichte werkzaamheden als diens persoonlijke adviseur tussen 1999 en 2002. Volgens diverse lezingen zou de FIFA-baas zijn UEFA-collega met dit geld echter hebben omgekocht, in ruil voor steun en stemmen vanuit Europa bij de FIFA-voorzittersverkiezing in 2011.

De Zwitserse justitie opende vrijdag een strafrechtelijke procedure tegen Blatter, die evenals Platini uitgebreid werd verhoord. Ook nam justitie tal van documenten en computerbestanden mee van het FIFA-hoofdkantoor en de werkkamer van Blatter.

Normaalgezien zou Blatter vrijdag naar het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon afreizen om te gaan kijken naar de match tussen FIFA en UEFA, maar die wedstrijd is nu uitgesteld. Platini en Blatter hebben allicht andere zaken aan hun hoofd...