Sacoche werpen en viking kubb kleuren jaarlijkse Vlaamse kermis

Print

Sint-Joris

Alken - Het laatste weekend van september wordt er in de parochie duchtig gefeest. Het feestcomité organiseerde dit maal haar 69ste Vlaamse kermis en dat was ook weer een schot in de roos.

De feestelijkheden werden ingezet met een grandioos mosselfestijn. Bijna 750 hongerige magen werden voorzien van mosselen en andere lekkere schotels. Dankzij de inzet van vele helpers en met de hulp van de scouts werden de gerechten op vlotte wijze op de tafels gebracht. Met gezellige muziek en een drankje kon men nog nagenieten terwijl de kinderen hun konden vermaken in de toneelzaal. De kleuterjuffen hadden deze immers omgetoverd in een paradijs van fijne ouderwetse spelletjes. Zoveel mogelijk punten verzamelen en dan omruilen voor een cadeautje: ja de moderne kindjes kan je ook nog gelukkig maken met eenvoudige dingen. Het moet niet altijd computer of tablet zijn. Op zondag was de sporthal dan weer piekfijn in orde om aan meer dan 400 bezoekers een uitgebreide brunch aan te bieden.
Dankzij het prachtige najaarsweer werd ook het Alkens kampioenschap viking kubb een sukses. Met 12 plolegen werd er duchtig met de stokken gegooid, soms misschien niet volgens de regels maar ook hier is meedoen belangrijker dan winnen. Het sacochewerpen kon ook weer heelwat toeschouwers en deelnemers bekoren. De 69ste editie zit erop, het feestcomité van de Vlaamse kermis maakt reeds plannen voor nr 70.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio