Zevendejaars verkennen Brussel

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Op maandag 28 september bezochten de leerlingen van 7 Nijverheid van de Sint-Martinusscholen het Federaal Parlement en maakten ze kennis met enkele bezienswaardigheden van Brussel.

Rond 10.30 uur arriveerden de leerlingen, samen met hun begeleiders aan het Paleis der Natie. Na een welkomstwoord nam een gids hen dadelijk mee op een ontdekkingstocht door de gebouwen waar het politieke hart van België klopt. Tijdens de rondleiding kregen de jongelui uitleg over de werking van het parlement en de parlementaire commissies, ze maakten kennis met enkele tradities en gewoonten van het huis en kregen een uitgebreide uitleg over de aanwezige kunstwerken. Hoogtepunt was natuurlijk een bezoek aan de vergaderzalen van de Kamer en de Senaat, vertrekken die de meesten onder ons al kennen uit de verschillende nieuwsmedia.

Na de kennismaking met het parlement en een lunch in het Warandepark, volgde een wandeling door het hart van Brussel, de zogenaamde 'Brusselse Vijfhoek'. Voor sommigen was het een eerste kennismaking met het Koninklijk Paleis, enkele mooie pleinen, de Kunstberg, de Sint-Hubertusgalerij, De kathedraal van Sint-Michiel en SInt-Goedele en uiteraard de Grote Markt en Manneken Pis. Natuurlijk mochten op de toeristische tocht het Beursgebouw en de Koninklijke Muntschouwburg niet ontbreken.

Zoals voorzien werd de groep terug opgepikt op het Paleizenplein en tegen 16 uur netjes afgeleverd aan de gebouwen van de Sint-Martinusscholen. Mede door het mooie nazomerweer was het een erg aangename, interessante en leerrijke dag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio