Jan De Brandt en Hongarije stranden in play-offs op EK volley

Print
Jan De Brandt en Hongarije stranden in play-offs op EK volley

Foto: Eyckens Romain

Duitsland (FIVB 10) heeft zich woensdag op het EK vrouwenvolley in de Antwerpse Lotto Arena geplaatst voor de kwartfinales. In de play-offs waren ze met 3-0 (25-18, 25-17 en 25-14) te sterk voor het Hongarije (FIVB 40) van bondscoach Jan De Brandt, dat nochtans goed aan de wedstrijd was begonnen maar al snel niet meer uit de greep van de Duitsers kwam.

Hongarije was na een zege tegen Azerbeidzjan verrassend als nummer drie gekomen uit de groep van België, waardoor ze het in de play-offs mochten opnemen tegen Duitsland, de nummer twee uit groep D. In de kwartfinales staan de Duitsers donderdag tegenover Turkije, de winnaar in groep B.

Ook België (FIVB 14) moet woensdagavond (20u30) in Antwerpen nog play-offs afwerken. Als tweede uit groep B krijgen de Yellow Tigers met Tsjechië (FIVB 29) de nummer drie uit groep D voorgeschoteld. De winnaar van het treffen speelt donderdag de kwartfinales tegen Servië (FIVB 6). De halve finales en de finale staan komend weekend in de Rotterdamse Ahoy op het programma.