Melexis ‘meest aantrekkelijke werkgever’ in Limburg

Print
Melexis ‘meest aantrekkelijke werkgever’ in Limburg

Foto: Belga

Tessenderlo -

Melexis is de meest aantrekkelijke werkgever van onze provincie. Dat besluit Randstad op basis van een onderzoek bij 1.700 mensen. Het technologiebedrijf, dat zijn hoofdzetel heeft in Tessenderlo, haalde het met ruime voorsprong van audioproductiebedrijf Bose en windenergiebedrijf ZF Wind Power.

Randstad reikt al sinds 2000 jaarlijks een award uit voor de meest aantrekkelijke werkgever van België. Drie jaar geleden besloot het bedrijf een gelijkaardig initiatief op regionale schaal op poten te zetten. Zo was vorig jaar de provincie Antwerpen aan de beurt. Winnaar was toen Studio 100.

Dit jaar viel de keuze van Randstad op Limburg. Er werd een longlist opgemaakt met 40 Limburgse bedrijven. Die bedrijven werden daarna door 1.700 respondenten beoordeeld. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt nu dat Melexis met de prijs aan de haal gaat. Van de respondenten die het bedrijf kennen, zou 60 procent er graag aan de slag gaan. Bose strandt op de tweede plaats met 50 procent en ZF Wind Power maakt het podium compleet met 49 procent.

Gouverneur Herman Reynders kreeg de eer om de award uit te reiken aan Francoise Chombar, gedelegeerd bestuurder van Melexis. ‘We zijn zeer blij met deze erkenning’, aldus Chombar. ‘De sleutel ligt volgens ons in onze groei en de manier waarop we die gerealiseerd hebben. Wij leven één belangrijke regel na: we streven ernaar de juiste mensen op de juiste plaats te zetten, een aanpak die leidt tot intrinsieke motivatie en voldoening in het werk. Ons track record van jarenlange groei samen met een hoge retentiegraad bewijzen dat onze duurzame en innovatieve bedrijfscultuur werkt. De balans bereiken tussen mens en resultaat is voor ons cruciaal.’

De top tien van meest aantrekkelijke werkgevers in onze provincie:

  1. Melexis - 60 procent
  2. Bose - 50 procent
  3. ZF Wind Power - 49 procent
  4. JBC - 41 procent
  5. Helvoet Rubber & Plastic Technologies - 41 procent
  6. Heraeus Electro Nite International - 40 procent
  7. Borealis - 39 procent
  8. Q-Bakeries Belgium - 36 procent
  9. Alken Maes - 36 procent
  10. Brabantia S&L Belgium - 35 procent