Vincenzo Nibali zegeviert in eigen land

Print
Vincenzo Nibali zegeviert in eigen land

Foto: Photo News

De 30-jarige Vicenzo Nibali (Astana) heeft woensdag de Tre Valli Varesine (Ita/1.BC), met start in Busto Arsizio en aankomst na 198 kilometer te Varese, op zijn naam geschreven. De Italiaan haalde het, na een solo van iets meer dan drie kilometer, afgescheiden van de Rus Sergey Firsanov. De Italiaan Giacomo Nizzolo werd derde.

Na ruim 30 kilometer koers vormde zich een kopgroep met zeventien renners. Daarbij zaten onder anderen Thibaut Pinot, Jeremy Roy, Matteo Bono en Jaco Venter. Lang hield de vlucht van deze omvangrijke kopgroep niet stand. Dat was het sein voor Arnold Jeannesson om aan te gaan. Hij kreeg wat verderop het gezelschap van Stefano Pirazzi.

De verstandhouding bij de twee vluchters was goed, tot hun voorsprong zienderogen slonk en Jeannesson Pirazzi in de steek liet. De Fransman kreeg daarna het gezelschap van Cesare Benedetti, Alessandro Bisolti, Alessandro Tonelli en Michele Scartezzini.

Met nog 20 kilometer voor de boeg waren deze vijf er ook aan voor de moeite. Net voor het ingaan van de laatste drie kilometer zette Vincenzo Nibali een uitval op. Die kende wel succes en de Italiaan haalde het voor Firsanov en Nizzolo.