Agressieveling die echtgenote en politie te lijf ging moet therapie volgen

Print
Agressieveling die echtgenote en politie te lijf ging moet therapie volgen

Foto: Serge Minten

Hasselt -

Een 24-jarige man uit Lummen moet in therapie gaan voor zijn specifieke persoonlijkheidsproblematiek. De correctionele rechtbank in Hasselt heeft hem woensdag daartoe veroordeeld in een vonnis wegens partnergeweld en geweld tegen de politie. De man heef zware ADHD.

Op 12 juli vorig jaar had de man een ruzie met zijn echtgenote, waarna de buren de politiediensten verwittigden. Toen drie agenten ter plaatse kwamen, ging hij hevig briesend tekeer. De politiemensen kwamen ten val en kwetsten zich. Eens geboeid bleef de man agressief. Hij riep dat hij de agenten achteraf wel wist te vinden en hen terug zou pakken. Ook een buurman deelde in de klappen. Bij de vaststellingen van het partnergeweld zag de politie dat hun appartement volledig overhoop lag. De gemeenschappelijke glazen toegangsdeur in het appartementsgebouw was vernield.

Op 22 augustus 2014 gaf hij zijn echtgenote opnieuw klappen tijdens een discussie.

In maart dit jaar kreeg hij in Hasselt al 7 maanden cel met uitstel, gekoppeld aan probatie-voorwaarden, voor gelijkaardige feiten.

De verdediging had de opslorping met dat vonnis gevraagd en heeft dat woensdag van de rechtbank ook gekregen. De rechtbank heeft nu wel een bijkomende voorwaarde opgelegd: een begeleiding volgen bij een therapeut. Aan de buurman moet hij 250 euro schadevergoeding betalen. De drie agenten van de zone West-Limburg kregen in totaal bijna 700 euro toegewezen.