Mama

Zo eten je kinderen meer groenten

Print
Zo eten je kinderen meer groenten

Foto: Shutterstock

Laat je kind vaak groentjes links liggen op zijn bord? Volgens Amerikaanse wetenschappers bestaat er een simpel trucje waardoor je kroost er meer trek in krijgt.

Onderzoekers aan de Texas A&M-universiteit bestudeerden de etensresten van 8.500 borden die in de vuilnisbak belandden. Ze ontdekten dat het andere voedsel, dat wordt gecombineerd met groenten, de oorzaak kan zijn waarom kinderen niet happig zijn om ze op te eten.

Volgens de vorsers zijn kinderen weinig tot niet geneigd om groenten te eten als je ze combineert met een cheeseburger of een stuk pizza. Als je ze samen met iets minder populair voedsel zoals een droge sandwich op het bord legt, dan zou de interesse wel toenemen.

Uit de studie blijkt nog dat jongeren het meest van zetmeelrijke groenten houden. De minst populaire groenten hebben een donkergroen blad zoals broccoli. De vorsers zijn er van overtuigd dat wanneer scholen meer inzicht krijgen wat het combineren van voedsel betreft, er minder etensresten in de vuilnisbak zullen belanden na de middagpauze.

Niet te missen