Bootcamp ‘K3 zoekt K3’ start op C-mine met verrassing van formaat

Print
Bootcamp ‘K3 zoekt K3’ start op C-mine met verrassing van formaat

Foto: Medialaan

De auditieshows van ‘K3 zoekt K3’ zijn achter de rug. 26 kandidates zijn nog in de running voor één van de felbegeerde plekjes in de meidengroep. Maar voor 11 van hen is er vrijdag minder goed nieuws. Zo mogen er maar 15 meiden mee op bootcamp naar de Ardennen. Een cruciale proef op C-mine moet uitsluitsel geven over wie afvalt en wie mee mag met de K3-tourbus.

De proef die de kandidates voor de kiezen krijgen, is niet van de poes. Zo krijgen ze in primeur de nieuwste K3-single ‘10.000 luchtballonnen’ te horen. Daarna hebben ze amper één uurtje de tijd om dat nummer volledig onder de knie te krijgen en vervolgens in duo te performen voor Karen, Kristel, Josje, Gert en K3-componist Miguel Wiels, die de jury komt vervoegen. Voor de elf kandidates die het slechtst presteren, zit het ‘K3 zoekt K3’-avontuur er onherroepelijk op.

De vijftien meisjes die wel doorstoten, reizen met de K3-tourbus naar de Ardennen. Daar zullen ze in een luxevilla samenleven onder de hoede van Karen, Kristel en Josje en worden ze klaargestoomd voor een eventuele plek in de liveshows.

Experten

Tijdens de bootcamp in de Ardennen, worden de meisjes gecoacht door vijf experten: K3-huischoreograaf Axana Ceulemans, Studio 100-zangcoach Kristof Aerts, musicalchoreograaf Stanley Burleson, presentator Jochem Van Gelder en stemtherapeute Carry Declercq.

Na die doorgedreven training mogen de kandidates hun kunnen bewijzen voor een bomvolle zaal. Op dat moment zullen ze ook voor het eerst een potentiële K3 vormen. Zo mogen ze zelf groepjes van drie kiezen waarmee ze dan een, door Karen, Kristel en Josje gekozen, K3-nummer mogen performen.

Lees ook: OVERZICHT. Zo verging het de Limburgse kandidates in de auditieshows van 'K3 zoekt K3'

‘K3 zoekt K3’, vrijdag om 20.35u op VTM.