Zaakvoerster uitvaartcentrum krijgt jaar cel wegens niet betalen grafrechten

Print
Zaakvoerster uitvaartcentrum krijgt jaar cel wegens niet betalen grafrechten

Foto: Belga

Een 56-jarige zaakvoerster van een uitvaartcentrum in Noord-Limburg is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank wegens gesjoemel bij verstek veroordeeld tot 1 jaar effectieve celstraf en 600 euro boete.

Een vrouw had de zaakvoerster van het funerarium ruim 6.000 euro betaald voor de begrafeniskosten van haar overleden vader. Naast de doodskist, de rouwprentjes en het volledige dienstenpakket moest de vrouw van het uitvaartcentrum 2.455 euro grafrechten aan de Nederlandse gemeente Venlo doorstorten. In 2014 bleek dat dat geld niet naar de gemeente was doorgestort. Mits betaling van de grafrechten kon de dochter een grafsteen voor haar overleden vader laten plaatsen.

De rechtbank beschouwde de feiten als maatschappelijk verwerpelijk met een verregaande normvervaging. Uit haar strafverleden bleek dat de zaakvoerster van het uitvaartcentrum, waarvan de website intussen blijkbaar offline is gehaald, al eens voor oplichting was veroordeeld. Blijkbaar had dat de vrouw niet tot inkeer gebracht. Aan de gedupeerde dame moet ze nu 2.925 euro schadevergoeding betalen.