2.000 Leuvense koten in schandalig slechte toestand (oproep)

Print
Het is erbarmelijk gesteld met de Leuvense studentenkoten. Maar liefst 2.000 verkrotte exemplaren staan nu op een zwarte lijst. VIER-programma 'Karen & De Coster pakt vanavond uit met een reportage.

De programmamakers gingen op zoek naar de meest smerige en onveilige studentenkamers in Gent en Antwerpen, maar Karen en co. namen ook een kijkje nemen in Leuven. Tot hun grote ontsteltenis stelden ze vast dat er 2.000 koten op een zwarte lijst staan. Dramatisch is dat die toch nog verhuurd worden en de verantwoordelijke inspectiedienst wordt niet bestraft.

Karen & De Coster heeft Leuvens burgemeester Louis Tobback en rector Rik Torfs uitgenodigd voor een gesprek. Hoe valt het te verantwoorden dat een kotstudent jaarlijks 12.000 euro uitgeeft aan een verblijfplaats. Onder de getroffen kotstudenten is ook de Limburgse Wiebe. Zij doet vanavond haar verhaal. Zo moet ze bij vriendinnen gaan douchen omdat alles stuk is, maar betaalt toch 300 euro per maand.

Karen & De Coster, woensdag 30 september om 21.00 op VIER.


We zijn op zoek naar Limburgerse studenten die in gelijkaardige omstandigheden op kot zitten. Ben of ke je zo iemand? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vermeld je naam, gemeente en telefoonnummer.