Oplichter uit West-Afrika veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf

Print
Oplichter uit West-Afrika veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf
Hasselt -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een 45-jarige man uit het West-Afrikaanse Guinee-Bissau wegens oplichting bij verstek veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf en 1.200 euro boete. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. Hij had bij twee verschillende reisorganisaties voor acht personen vliegtuigtickets naar Sao Tomé gereserveerd. Om te laten uitschijnen dat hij betaald had, wat in werkelijkheid niet het geval was, vervalste hij rekeningafschriften.

De feiten speelden zich af in Hasselt op 7 juli 2012 en 23 juli 2013. In totaal moest hij normaal gezien ruim 11.500 euro betalen.

De man had het niet enkel op reisorganisaties gemunt want hij bedotte ook een meubelhandel. Hij liet een salon, een salontafel, een eetkamertafel, een spiegel, acht armstoelen, een vitrinekast, een dressoir en een tv-element leveren. Er was afgesproken dat hij bij levering zou betalen. Toen de meubels geleverd werden, diste hij een verhaal op dat hij de som van 6.500 euro al via internetbankieren had overgeschreven. Om zijn verzinsels hard te maken toonde hij een uitprint van zijn rekening. Aan twee gedupeerden moet hij 18.524 euro schadevergoeding betalen.