Laatste vier verdachten van rellen tijdens nationale betoging opgepakt

Print
Laatste vier verdachten van rellen tijdens nationale betoging opgepakt

Foto: Bart Dewaele

De Brusselse lokale politie heeft de laatste vier personen opgepakt die betrokken geweest zouden zijn bij de rellen die de nationale betoging van 6 november 2014 ontsierden. Het gaat om vier havenarbeiders uit Brugge, Beernem, De Haan en Schilde.

Bij de rellen die de vakbondsbetoging van 6 november 2014 ontsierden, raakte een 150-tal agenten gewond, werden elf voertuigen in brand gestoken en 62 andere beschadigd. De gewonde politiemensen werden het slachtoffer van het werpen van stenen, stadsmeubilair, paaltjes, en dergelijke meer. Dankzij de beelden van de bewakingscamera’s en opnames ter plaatse gemaakt door politiemensen in burger, werden een groot aantal verdachten opgepakt in weken en maanden die volgden.

‘De politie van Brussel Hoofdstad/Elsene, gesteund door het Brussels parket, is blijven werken aan dit dossier’, meldt de Brusselse politie nu. ‘Op 30 september werd een actie ondernomen om de vier laatste verdachten op te pakken. Het gaat om de 27-jarige B.P. uit Brugge, de 33-jarige D.K. uit Beernem, de 33-jarige M.K. uit De Haan en de 30-jarige D.D. uit Schilde. Zij werden overgebracht naar het commissariaat van Brussel waar ze werden verhoord.’

Na hun verhoor heeft het parket beslist om de vier verdachten rechtstreeks te dagvaarden voor de correctionele rechtbank.

Met die laatste arrestaties staat de teller voor het aantal opgepakte verdachten op 54. Enkele van hen zijn al voor de correctionele rechtbank verschenen en veroordeeld tot werkstraffen.