Rousseaux vervangt Verhanneman in EK-selectie Red Dragons

Print
Rousseaux vervangt Verhanneman in EK-selectie Red Dragons

Tomas Rousseaux Foto: VDB

Tomas Rousseaux neemt in extremis de plaats in van Matthijs Verhanneman in de selectie van de Belgische mannenploeg voor het EK volley. Bondscoach Dominique Baeyens vertrekt vandaag/woensdag met zijn team naar het EK in het Bulgaarse Varna.

‘Voor mij is dat natuurlijk een ontgoocheling, maar tegen de beslissing van de coach kan je weinig inbrengen’, reageert Verhanneman. ‘Ik heb al enkele EK’s meegemaakt en ik kan het dus ook wel relativeren. Ik had nochtans geen last meer van mijn rugblessure, die ik opliep tijdens de play-offwedstrijden tussen Roeselare en Asse-Lennik. Maar de coach vond dat ik toch nog onvoldoende matchritme had opgedaan. Natuurlijk beter dat hij het nu zegt, dan dat ik er tien dagen voor spek en bonen bijloop in Bulgarije. Op deze manier kan ik ook rustiger naar de competitie toeleven met Roeselare, want een nieuwe spelverdeler vergt daar ook heel wat aanpassing. En er zijn nog belangrijke dingen in het leven, zoals de nakende uitbreiding van ons gezin’, besluit de receptiehoek-speler.

België treft op het EK in groep C wereldkampioen Polen (9 oktober), Wit-Rusland (10 oktober) en Slovenië (11 oktober). De vier groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de kwartfinales, de nummers twee en drie van elk van de vier groepen spelen barragewedstrijden voor de resterende vier plaatsen bij de laatste acht.