Feest voor de vluchtelingen op zaterdag 26 september

Print
Feest voor de vluchtelingen op zaterdag 26 september

Foto: Kris Truyers

Helchteren

Houthalen-Helchteren - We werden vandaag uitgenodigd door de mensen van Hasene om op bezoek te gaan bij de vluchtelingen in het asielcentum van Helchteren. Hasene is een internationale hulporganisatie geleid door de Turkse Vereniging.

De mensen van de organisatie zorgden ervoor dat deze vluchtelingen vandaag een waar feest konden vieren. Wetende dat men hierover vorige week pas vergaderde was wat we zagen een heus wonder. De vzw bracht fietsen, kocht ondergoed aan en bracht nog een heel deel andere spullen mee. Bij onze aankomst waren de mensen al druk in de weer met organiseren. Heel wat heen en weer geloop, een muziekinstallatie die werd geïnstalleerd, een deel van de mannen schakelden de tafels in een lange rij aan elkaar.

Alles werd feestelijk opgesmukt en ondertussen werd een vrachtwagen met voedingswaren en drinken uitgeladen onder het toeziend oog van Korkmaz Omer en Yildirim Yunuz. Zakken met kleren werden weggesjouwd en in een ruimte verzameld. Een massa volk stroomde langzaam van alle kanten samen aan de kantine. Het eten werd ondertussen reeds bereid. Het was een huzarenstukje door de mensen van Hasene.

Spijtig genoeg was de tijd die we hadden wat beperkt en konden we niet op de uitnodiging ingaan om samen te blijven eten. Dat wordt later zeker goedgemaakt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio