Gebruikers bellen politie omdat Facebook plat ligt

Print
Gebruikers bellen politie omdat Facebook plat ligt

Foto: Rtr

Maandagavond lag de sociale netwerksite Facebook even plat en dat zorgde voor hysterische reacties bij de gebruikers. In het Britse Kingston belden verschillende Facebook-gebruikers zelfs naar de plaatselijke politie. Die reageerde met een kwinkslag via Twitter.

Omdat ze de telefoontjes over de Facebookpanne beu waarden stuurden de politiemannen een vrolijke tweet uit: "Je we kunnen bevestigen dat Facebook plat ligt, maar bel ons alsjeblieft niet. Dit is een mooie gelegenheid om wat tijd met je familie door te brengen." Ook in het Amerikaanse Houston belden ongeruste gebruikers naar de politie.

Facebook ging maandagavond rond de klonk van 21.00 uur uit met de boodschap: "Sorry something went wrong. We're working on it and we'll get it fixed as soon as we can." Het was al de tweede keer op korte tijd dat het sociale netwerk plat lag.

De 1,2 miljard Facebook-gebruikers kregen de persoonlijke excuses van Mark Zuckerberg. Het probleem had te maken met enkele recente updates die de sociale netwerksite heeft doorgevoerd.