Ex-club Wolfsburg onthult loon Kevin De Bruyne

Print
Ex-club Wolfsburg onthult loon Kevin De Bruyne

Foto: Photonews

Klaus Allofs, sportief directeur van Bundesliga-club Wolfsburg, heeft onthuld welk loon Kevin De Bruyne krijgt bij Manchester City: volgens Allofs verviervoudigde de Rode Duivel zijn loonbriefje in Engeland naar een ontzagwekkende 320.000 euro per week. Daarom was het volgens de Wolfsburg-topman ook onmogelijk om De Bruyne bij de club te houden.

Wolfsburg wilde De Bruyne absoluut houden, maar liet hem aan het einde van de transferperiode dan toch vertrekken naar Manchester City voor 74 miljoen euro. Daarmee is de middenvelder ook de duurste Belgische voetballer ooit.

In de Duitse krant Die Welt zegt Allofs nu: 'We hebben onze opties lang overwogen. Maar op een bepaald moment werd het duidelijk dat we Kevin best lieten vertrekken. Als een speler een aanbod krijgt van een club waar hij vier keer zoveel geld kan verdienen, moet je rekening houden met wat zo'n aanbieding met iemand doet. Zo'n voorstel is misschien wel de enige kans in je leven om zoveel geld te verdienen, er is geen garantie dat er later nog eens zo'n bod komt.'

Kevin De Bruyne verdiende in Duitsland naar verluidt zo'n 4,5 miljoen euro per jaar, in Engeland zou dat ongeveer zestien miljoen euro per jaar zijn, en in dat bedrag zijn winstpremies en sponsorcontracten nog niet eens verrekend. Dat komt neer op 320.000 euro per week, dus beter dan de 280.000 euro die Eden Hazard wekelijks van Chelsea op zijn bankrekening gestort krijgt en een heel stuk beter dan de 200.000 euro die de kersverse Liverpool-spits en nummer drie in het rijtje, Christian Benteke, wekelijks verdient.

Allofs moest dan ook ootmoedig toegeven dat een rijtje clubs onwerkelijke bedragen kan betalen voor topvoetballers: 'Wij hebben bepaalde grenzen die teams als Manchester City, Paris Saint-Germain, Barcelona of Bayern München niet hebben. Het is onrealistisch om te zeggen dat niemand spelers bij ons kan komen weghalen.'