Titelverdedigster Sharapova speelt niet in Peking

Print
Titelverdedigster Sharapova speelt niet in Peking

Foto: AFP

Maria Sharapova raakt voorlopig niet uit het sukkelstraatje. De Russische tennisvedette maakte woensdag bekend dat ze forfait geeft voor het China Open, dat volgende week in Peking wordt gespeeld en waar ze titelverdedigster was.

Sharapova heeft te veel last van de blessure aan de linkervoorarm die ze maandag op het toernooi in het Chinese Wuhan opliep. Ze moest toen in de eerste ronde opgeven tegen de Tsjechische Barbora Strycova. Voor het nummer 3 van de wereld was het een comeback in mineur nadat ze drie maanden eerder haar laatste wedstrijd had gespeeld op het gras van Wimbledon. Toen verloor ze in de halve finales kansloos van Serena Williams. Daarna hield een knieblessure haar aan de kant.

‘Ik ben heel erg ontgoocheld dat ik mij moet terugtrekken van het China Open’, laat Sharapova weten in een verklaring. ‘Ik betreur dat ik dit jaar niet de kans krijg mijn titel in Peking te verdedigen.’

De 28-jarige Russin focust nu op de Masters in Singapore (25/10-1/11) en de finale van de Fed Cup (14-15/11) in Praag tegen Tsjechië.