Proximus League: vier spelers twee speeldagen geschorst

Print
Proximus League: vier spelers twee speeldagen geschorst

Foto: Dick Demey

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zowel Quentin Laurent (Tubeke) als Roel Tambeur (Heist) een schorsing van twee speeldagen en een geldstraf van 400 euro gegeven na hun rode kaart in het afgelopen voetbalweekend in de tweede klasse.

Het Bondsparket had voor beide spelers evenveel speeldagen schorsing gevraagd, maar de boete is verdubbeld. De Geschillencommissie legt dus een zwaardere straf op dan het Bondsparket maandag had voorgesteld.

In de 4-0 pandoering in het Bosuilstadion van Antwerp gaf Quentin Laurent een elleboogstoot aan Gregory Dufer. Scheidsrechter Joeri Van De Velde bestrafte het incident met rood. De Geschillencommissie herbekeek de fase en handhaafde de indicatieve tabel voor dergelijke overtredingen. Door de daaruitvolgende schorsing kan Tubeke, dat de leidersplaats moest afstaan aan The Great Old, zaterdag thuis in de topper tegen Union niet rekenen op de verdediger. Ook het duel bij Deinze (11 oktober) kan aan Laurent voorbijgaan.

Roel Tambeur maaide in de 2-0 nederlaag van Heist bij Cercle Brugge Wesley Vanbelle op het uur neer. Ref van dienst Glenn Claes trok prompt rood. Het Bondsparket oordeelde maandag dat Vanbelles fysieke integriteit in gevaar was en wilde Tambeur bannen van de wedstrijden thuis tegen Eupen (3 oktober) en op verplaatsing bij Verbroedering Geel (7 oktober). ‘Uit de tv-beelden blijkt dat speler Tambeur een gevaarlijke tackle met buitensporige intensiteit uitvoert richting tegenstrever die hij ook raakt. Hierdoor werd de fysieke integriteit van de tegenspeler duidelijk in gevaar gebracht. De verdediging voert aan dat hij de bal heeft gespeeld maar kan hierin niet gevolgd worden’, bestendigt de Geschillencommissie het voorstel van het Bondsparket.

Beide spelers kunnen hun schorsing nog ontlopen door beroep aan te tekenen tegen het vonnis. Daarvoor moeten ze zich vrijdag met hun club gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep in de Houba de Strooperlaan in Brussel.

Vanfleteren (Roeselare) en Harvey (Virton) aanvaarden schorsing

Roeselare-coach Franky Van Der Elst kan Aaron Vanfleteren al zeker niet opstellen in de competitieduels thuis tegen Cercle Brugge (4 oktober) en op verplaatsing bij Deinze (7 oktober). De tweedeklasser accepteerde het schorsingsvoorstel dat het Bondsparket maandag aan de middenvelder van Roeselare gaf.

Roeselare verloor zaterdag met 2-0 in Lommel. De bezoekers wilden het tij nog keren door iets voor het uur Vanfleteren in te brengen. De middenvelder zorgde niet voor de kentering en werd in de slotminuten uitgesloten door scheidsrechter Van Den Heuvel nadat hij te laat kwam met zijn tackle. Volgens het Bondsparket was de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar, een schorsing van twee speeldagen en 200 euro boete waren het voorstel. Club en speler hebben daarmee ingestemd.

Ook Virton gaat niet in beroep tegen de schorsing van een speeldag voor Alexandre Harvey. Harvey mocht in het duel van zijn Virton bij Deinze (2-1) na een rode kaart vroeger gaan douchen. De Franse verdediger ontnam Deinze een scoringskans op een foutieve manier. Het Bondsparket wilde zijn overtreding bestraffen met één speeldag schorsing en 100 euro boete. Virton kan zich vinden in die beoordeling. Daardoor mist de Franse verdediger zaterdag het duel op de achtse speeldag in de Proximus League tegen Koksijde.