Apotheose Levensloop in campus Saffraanberg

Print
Apotheose Levensloop in campus Saffraanberg

Foto: Egide Lismond

Sint-Truiden - Levensloop Sint-Truiden is zaterdag 3 en zondag 4 oktober in campus Saffraanberg aan zijn vijfde editie toe. Levensloop zamelt fondsen in voor de Stichting tegen Kanker. Centraal op het evenement staan de 'Vechters', die met de ziekte kampen of ze overwonnen hebben. Kim Poelmans en stand-upcomedian Fried Ringoot, zelf kankerpatiënt, zijn peter en meter van de feesteditie.

Sint-Truiden startte vijf jaar geleden op het Speelhof als eerste Limburgse stad met het initiatief. Sedertdien sloten ook Lommel, Tessenderlo, Genk en Hasselt aan. De fakkel, die van stad tot stad wordt overgebracht, arriveerde vorige zondag op de Grote Markt bij gelegenheid van de Fruitmarkt.
In Sint-Truiden ging de steunactie in stijgende lijn. Vorig jaar namen 174 vechters en 110 ploegen deel. Er werd 253.644, 96 euro ingezameld. Dit jaar zijn al 81 teams ingeschreven en werd al 139.505 euro ingezameld.
Saffraanberg is de bekroning voor verenigingen, vriendenkringen en bedrijven, die al ettelijke maanden bezig zijn met de voorbereiding van de 24-uren estafette en met het inzamelen van geld. Maar iedereen is welkom op de campus. Kom zelf naar Saffraanberg en breng kennissen, collega's, familie en vrienden mee voor het sportieve evenement en sponsor zo de 'Vechters'.
Die groep wordt op de site persoonlijk onthaald en verwend in een Vip-tent. 130 gasten werden eerder in 't Veilinghuis al op een verwennamiddag getrakteerd, aangeboden door een tiental horeca-leveranciers. Carnavalsverenigingen stonden in voor de service en meter Kim Poelmans en peter Fried Ringoot gaven er een optreden. Bij die gelegenheid werd ook een lustrum verjaardagstaart aangeboden. Kim Poelmans en Fried Ringoot treden ook nog in het weekend in Saffraanberg op.
Levensloop is opgebouwd rond drie sleutelmomenten. De 'vechters' openen op zaterdag om 16 uur de estafette met een ereronde. De kaarsenceremonie heeft om 21 uur plaats en zondag om 15.30 uur sluiten alle deelnemers de bijeenkomst feestelijk af.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio