Ketnetwrapster Charlotte Leysen wordt Wiske

Print
Ketnetwrapster Charlotte Leysen wordt Wiske

Foto: if

Suske en Wiske worden 70 jaar. En dat wordt gevierd met een herneming van de musical ‘De Circusbaron’. Ketnetwrapster Charlotte Leysen neemt de rol van Wiske voor haar rekening. Wanda Joosten is Sidonia en Ronald Van Rillaer schittert weer als Lambik. De musical komt in februari naar Antwerpen en Gent.

‘De Circusbaron’ verscheen in 1954 en groeide uit tot één van de meest geliefde titels in de stripreeks van Willy Vandersteen.

In 2008 bracht Music Hall ‘De Circusbaron’ een eerste keer tot leven in een familiemusical, en naar aanleiding van de 70ste verjaardag van ‘Suske en Wiske’ komt de voorstelling in een vernieuwde versie weer naar Nederland en Vlaanderen. De musical gaat op 24 oktober 2015 in première in Nederland en vanaf 5 februari 2016 speelt ‘De Circusbaron’ in Antwerpen en Gent.

Ketnetwrapster Charlotte Leysen kruipt in de huid van Wiske. Mike Wauters, vorig jaar afgestudeerd aan de Musicalopleiding van het Brussels Conservatorium, neemt de rol van krachtpatser Jerom op zich. Wanda Joosten geeft gestalte aan tante Sidonia en Ronald Van Rillaer is nog een laatste keer Lambik. Daarna neemt hij afscheid van het personage.

Voor de rol van Suske is het nog even wachten, de audities voor de opvolger van Niels Destadsbader vinden binnenkort plaats.