Lidl nieuwe sponsor Etixx-Quick Step

Print

De Duitse winkelketen Lidl wordt vanaf januari sponsor van Etixx-Quick Step. Lidl heeft zo’n 8.000 grootwarenhuizen in 23 Europese landen. In 2013 en 2014 was Lidl België nog voeding- en drankenpartner van Lotto-Belisol, maar nu kiest de Duitse retailgigant voor de ploeg van Patrick Lefevere.

Wielrennen op Sportwereld.be

Lidl is na Bora en Alpecin al de derde Duitse sponsor die een WorldTour-ploeg zal sponsoren. In het verleden steunden ook Milram, NetApp en T-Mobile al de wielersport.

Het is nog niet duidelijk hoeveel geld en op voor hoelang Lidl bij Etixx-Quick Step zou blijven, maar het zou gaan om een project van lange termijn. Bij Etixx-Quick Step rijdt voorlopig één Duitser, Tony Martin, maar met Marcel Kittel is er een tweede Duitse klepper op komst. Maar Lidl is bijvoorbeeld ook actief in Tsjechië waar Stybar heel populair is.

Lefevere: 'Tros en zelfs emotioneel'

'Het is met de nodige fierheid en zelfs emotionaliteit dat ik onze nieuwe sponsor mag voorstellen', aldus Lefevere. 'Het gaat immers misschien wel om het grootste privébedrijf dat in de wielersport stapt. In de herfst van mijn carrière ben ik daar heel fier op. Dit is niet alleen een goede zaak voor onze ploeg, maar ook voor de wielersport in het algemeen.'

De managing director van EQS verloor met Renson onlangs nog een grote sponsor, dat bedrijf gaat nu in zee met Giant-Alpecin. 'Ik heb de overeenkomst met Renson zelf opgezegd, omdat ik dit project ambitieuzer vond', verwees Lefevere naar zijn nieuwe sponsor.

De naam van de Duitse keten zal vanaf 2016 zichtbaar zijn op de schouder en de achterkant van de broek van de wielertenues van Etixx-Quick Step. 'Het gaat voorlopig om een contract voor twee jaar, maar stiekem hoop ik op meer', aldus Lefevere.

Boonen: 'Voeding na training is belangrijkste dagtaak'

Ook Tom Boonen, net als Tony Martin van de partij op de voorstelling, is blij met de komst van de supermarktketen. 'Voor een renner is voeding na training de belangrijkste dagtaak. Verse voeding is dan ook van enorm belang.'