Babyslangetjes geboren in Tuinbouwschool OLV

Print
Babyslangetjes geboren in Tuinbouwschool OLV

Foto: Stefan Beukelaers

Sint-Truiden - De geboorte van 16 babyslangetjes in de afdeling Dierenzorg van Campus Tuinbouw was een bekroning na veel geduld en intensieve opvolging van leerlingen en hun begeleidende leerkrachten.

In de afdeling dierenzorg van de Tuinbouwschool in Sint-Truiden is mevrouw E. Moors, gespecialiseerd leerkracht in het vak Zoötechnieken (meer bepaald Aquarium en Terrariumtechnieken), samen met haar leerlingen reeds 3 maanden heel intensief bezig in het vaklokaal.
De korenslang had immers eitjes gelegd. Het is bijna een onmogelijke opdracht om deze broze eitjes in gevangenschap te laten uitkomen, maar mevrouw Moors en haar leerlingen zagen dit als een unieke uitdaging. Samen hebben ze een professionele broedkast in elkaar gezet. Dit toestel moet natuurlijk wel voldoende aan de hoogste eisen om de embryo's binnenin de eitjes in de meest ideale omstandigheden te laten ontwikkelen.
Na 3 lange, zenuwslopende maanden met constante controle en verzorging (ook dagelijks in de vakantieperiode en weekends) was het dan eindelijk zover.
Alle inspanningen werden beloond; wel 16 kleine korenslangetjes in de mooiste kleuren (missingred) zagen zopas het levenslicht en zijn kerngezond.
De leerlingen en het lerarenteam zijn dolblij met de geboorte van hun babyslangetjes. Ze worden er met de grootste zorg en fierheid gekoesterd.
En terwijl ik dit artikel schrijf, verneem ik zopas dat er nog enkele speciale reptielen in de afdeling bezig zijn met de uitbreiding van hun kroost...het wordt een spannend en vruchtbaar schooljaar!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio