Wat moet een Peers jongerencentrum bieden?

Print
Wat moet een Peers jongerencentrum bieden?

Foto: Koen Wellens

Peer - De tafel verder vullen met (de wildste) ideeën. Dat is de eerste doelstelling op vrijdag 9 oktober. Dan staat er een nieuw participatiemoment voor alle geïnteresseerde Perenaren over het jongerencentrum op het programma.

Hoe gaan we dat ‘nieuwe epicentrum voor de Peerse jongeren’ tegen 2018 concreet invullen? Dat is de vraag die sinds het voorjaar van 2015 op het bord van De Denktank (DDT) ligt. Deze werkgroep van Peerse jongeren en ervaringsdeskundigen denkt samen met de Stad Peer na over een visie op maat. Zij zochten de voorbije maanden inspiratie bij enkele beslagen jeugdwerkers en gingen de sfeer opsnuiven in vijf jongerencentra in Vlaanderen en Nederland. Hoog tijd om deze ideeën te delen. En het gedacht van de Perenaars te vragen.

Inspiratie

Tijdens dit participatiemoment reikt De Denktank je eerst hun inspirerende zomerbevindingen aan. Vervolgens is er een creatieve denkoefening waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan.
We zoeken naar positieve ideeën en insteken die belangrijke accenten kunnen zijn voor de toekomst van het jongerencentrum. De raadsleden krijgen eind oktober de kans om hun gedacht hierover te geven.

Locatie

Er is nog niets beslist over een locatie of een gebouw voor het nieuwe jongerencentrum. De grootste wens is alleszins om het jongerencentrum een plek in Peer-centrum te geven, om zo ook een wederzijds versterkende dynamiek teweeg te brengen. Het Stadsbestuur zoekt verder naar geschikte opties.

Ideeënmuur

De Denktank gaat in het najaar verder aan de slag, om tegen het voorjaar 2016 een voorstel voor de invulling en werking van het jongerencentrum klaar te hebben. Mocht je er niet geraken op 9 oktober, of later nog op een schitterend idee komen. Geen probleem, je kan daarmee altijd nog terecht op de Ideeënmuur in de Foyer van ’t Poorthuis.

Afspraak op 9 oktober

Wat vind jij van een jongerencentrum? Wat moet en mag er gebeuren? Is er naast ruimte voor ontspanning ook plaats voor advies, opleiding of ondersteuning? Allemaal vragen waar jij als inwoner van Peer, jong of iets ouder, jouw gedacht over mag geven. Het participatiemoment vindt plaats op vrijdag 9 oktober om 20 uur in ’t Poorthuis


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio