Tekeningen van legendarische striptekenaars ontdekt onder behang in Brussels gebouw

Print
Tekeningen van legendarische striptekenaars ontdekt onder behang in Brussels gebouw

In een gebouw in het centrum van Brussel zijn onder vijf lagen behangpapier decennia oude originele muurtekeningen van legendarische striptekenaars als Franquin, Peyo en Roba ontdekt. Dat melden La Libre Belgique en verschillende andere media op hun website.

De tekeningen werden eind 2013 ontdekt tijdens renovatiewerken in een gebouw van de liberale vakbond VSOA in de Centrumgalerij in Brussel. Het nieuws werd evenwel pas nu bekendgemaakt. Sommige van de tekeningen werden bij de renovatiewerken overigens beschadigd, al zijn de meesten ervan wel nog altijd intact.

Naast Franquin (tekenaar van onder andere Robbedoes en Guust Flater), Peyo (De Smurfen) en Roba (Bollie en Billie), hebben ook Mitacq (De Beverpatroelje) en Victor Hubinon (Buck Danny) tekeningen op de muur achtergelaten.

Bij een van de tekeningen, een Marsupilami van Franquin, wordt ook het jaartal 1958 vermeld. Verder bevat de muur ook de boodschap ‘Prière de ne plus dessiner sur ce mur svp’ (‘gelieve niet meer op deze muur te tekenen, aub’).