“Halfnaakte vrouw mag en racisme aanklagen niet?”

Print
“Halfnaakte vrouw mag en racisme aanklagen niet?”

KRC Genk-speler Christian Kabasele (24) is boos op Instagram. Nadat de Belgische Congolees tijdens de afgelopen match apengeluiden te horen kreeg, plaatste hij een ironische foto van zichzelf en een aap op de sociaalnetwerksite. Maar Instagram verwijderde de post van Kabasele. “Halfnaakte vrouwen mogen wel, maar racisme aanklagen niet?”, reageert de verdediger verbolgen.

Afgelopen zondag speelde KRC Genk op verplaatsing bij Kortrijk. De Genkenaars verloren met 1-0, maar Christian Kabasele had nog een andere reden om ontevreden te zijn. Hij hoorde oerwoudgeluiden telkens als hij aan de bal kwam en voelde zich racistisch behandeld door de KVK-fans.

De Genkse verdediger reageerde door op Instagram een beeld van zichzelf te posten bij de foto van een aap, met als bijschrijft: “Jullie maakten apengeluiden naar mij. Waar zien jullie de gelijkenis?”

Ook gebruikte hij de hashtags #imbecile en #saynotoracism.

Maar gisteren was die foto niet meer te zien op de sociaalnetwerksite. De inhoud is geblokkeerd, luidt het.

Kabasele reageert verontwaardigd op Instagram: “Dus foto’s van halfnaakte vrouwen kunnen bekeken worden op Instagram, maar als je klaagt over racisme wordt de publicatie verwijderd...”

Lees meer in uw krant.