Celebs

Matt Damon: ‘Je seksualiteit zou een mysterie moeten blijven’

Print
Matt Damon: ‘Je seksualiteit zou een mysterie moeten blijven’

Foto: Victoria Will/Invision/AP

Een uitspraak van de Amerikaanse acteur Matt Damon over zijn seksuele geaardheid viel deze week wel heel ongelukkig. In een interview met The Observer werden zijn woorden, aldus Damon, wat uit hun context gehaald.

‘Ik denk dat je een betere acteur bent als mensen minder over je weten. Punt. Seksualiteit vormt daar een belangrijk onderdeel van. Of je nu hetero- of homoseksueel bent, mensen moeten daarover niets weten, want dat vormt een van de mysteries die je moet kunnen spelen.’ Dat zei Matt Damon in een interview met The Observer toen de geruchten over Damons geaardheid aan bod kwamen.

De geruchten over Damons seksualiteit doen al de ronde sinds hij in 1997 samen met Ben Affleck acteerde in de film Good Will Hunting. Damon en Ben Affleck werken echter al jarenlang samen en zijn beste vrienden, over hun relatie wordt vaak gespeculeerd. Damons rol als de geliefde van Liberace, in de verfilming van diens leven door Steven Soderbergh in Behind the Candelabra, zette de geruchtenmolen in 2013 nog eens in gang.

Grappig, maar ook vervelend, vindt Damon. Hij verwees daarbij ook naar Rupert Everett, die ‘openlijk homo’ is. ‘Deze kerel is aantrekkelijker dan om het even wie, een klassiek geschoolde acteur’, aldus Damon. Maar toch vermoedt hij dat uit de kast komen hem geen windeieren gelegd heeft. ‘Het lijkt me heel moeilijk voor acteurs om openlijk homo te zijn.’

De uitspraak werd Matt Damon niet in dank afgenomen, hij werd vanuit verschillende hoeken verweten dat hij suggereerde dat het beter was niet uit de kast te komen. De Amerikaanse presentatrice Ellen Degeneres gaf aan Matt Damon, zichtbaar een persoonlijke vriend van haar, de kans om zich daarvoor te verantwoorden.

Niet te missen